Jeg håber I er kommet vel ind i det nye år.
Men da jeg så så Blomsterberg i TV sidste nytår, med hendes mirakel-kitchen aid (som jeg MÅTTE anskaffe mig) og hendes smarte afvejningsmetode, måtte jeg prøve.
Jeg forsøgte også sidste år, dog endte det som en ren kransekagekatestrofe, da det viste sig at den marcipan jeg havde brugt var af for ringe kvalitet, og det hele klaskede sammen da den kom i ovnen - for at citere færingen: “Neeej skat, bager du doughnuts?” ´
I år skulle det gå godt!
Til kransekagen skal bruges:
Kransekagemassen:
Den kolde kransekagemasse vejes af i 300 gram pr. stk. Hvert stykke rulles ud i 80 cm. lange, jævne stænger. Hver stang trykkes let ned på den halvdel der vender mod dig selv, således at der dannes "en liggende blød trekant" af stangen. Alle trekant stængerne løsnes kontant med en paletkniv. (VIGTIGT! ellers sidder de fast på bordet, og mister formen når man prøver at få dem af)
Trekanterne måles af i præsis 8, 10, 12, 14 cm. osv osv... til al massen er opbrugt. Husk også en kugle til top!
Glasur:
Lad ringene tørre.
Denne kransekage smager fantastisk skal jeg hilse at sige, tilpas sej, tilpas blød indeni og ikke spor tør. NAM!
Ps. jeg ved ikke hvorfor layoutet ter sig sådan, men jeg kan ikke fjerne de er lange mellemrum der kommer imellem afsnittene - ærgeligt!
Det kom jeg, dog har jeg ikke haft tid til at lave min nytårs up-date endnu, så lidt forsinket kommer den her.
Jeg havde igen i år besluttet mig for at give mig i kast med Blomsterbergs opskrift på kransekage. Min mor har altid stået og varmet dejen op i en kæmpe gryde, rørt og rørt og rørt til hendes håndled næsten faldt af, og til sidst målt og målt efter tegnede ringe. DET virkede for besværligt.
Jeg havde igen i år besluttet mig for at give mig i kast med Blomsterbergs opskrift på kransekage. Min mor har altid stået og varmet dejen op i en kæmpe gryde, rørt og rørt og rørt til hendes håndled næsten faldt af, og til sidst målt og målt efter tegnede ringe. DET virkede for besværligt.
Men da jeg så så Blomsterberg i TV sidste nytår, med hendes mirakel-kitchen aid (som jeg MÅTTE anskaffe mig) og hendes smarte afvejningsmetode, måtte jeg prøve.
Jeg forsøgte også sidste år, dog endte det som en ren kransekagekatestrofe, da det viste sig at den marcipan jeg havde brugt var af for ringe kvalitet, og det hele klaskede sammen da den kom i ovnen - for at citere færingen: “Neeej skat, bager du doughnuts?” ´
I år skulle det gå godt!
Til kransekagen skal bruges:
Kransekagemassen:
Glasur og chokolade:
75 g. flormelis, sigtet
ca. 30 g. past. æggehvider
100g Smeltechokolade
Marcipan og flormelis røres sammen med spartel på røremaskine, - alternativt æltes det i hænderne.Tilføj æggehviderne lidt ad gangen, til massen er ensartet og jævn.
75 g. flormelis, sigtet
ca. 30 g. past. æggehvider
100g Smeltechokolade
Marcipan og flormelis røres sammen med spartel på røremaskine, - alternativt æltes det i hænderne.Tilføj æggehviderne lidt ad gangen, til massen er ensartet og jævn.
Kom den færdige kransekage masse i en tillukket plastik pose og kom den i køleskabet minimum 2 timer eller gerne til næste dag.
Den kolde kransekagemasse vejes af i 300 gram pr. stk. Hvert stykke rulles ud i 80 cm. lange, jævne stænger. Hver stang trykkes let ned på den halvdel der vender mod dig selv, således at der dannes "en liggende blød trekant" af stangen. Alle trekant stængerne løsnes kontant med en paletkniv. (VIGTIGT! ellers sidder de fast på bordet, og mister formen når man prøver at få dem af)
Trekanterne måles af i præsis 8, 10, 12, 14 cm. osv osv... til al massen er opbrugt. Husk også en kugle til top!
Hvert opmålt stykke lukkes sammen til oprejste ringe, der sættes på bageplade beklædt med bagepapir. Det er svært at få dem alle lige og flotte, men det gør altså ikke så meget om en ring er lidt skæv, eller en lukning er lidt klodset når de først har været i ovnen.
Slut med at trykke alle ringene plane med et stykke bagepapir med en bageplade over - pres ganske let & tá bageplade og papir væk igen.
Pas på med at lægge ringene for tæt på bagepladen da de udvider sig lidt, og kan hænge sammen/ blive skæve. Brug hellere en bageplade ekstra.
Bages ved 200 grader til de er gyldne, - ca. 14 - 18 min…
Bages ved 200 grader til de er gyldne, - ca. 14 - 18 min…
I min familie er er ALTID chokolade på undersiden af kransekageringene, så dette er en lille tilføjelse til Blomsterbergs originale opskrift.
Lad ringene køle helt ned.
Smelt ca 50-70 g chokolade i en chokoladesmelter eller vandbad
Smør alle ringene med chokolade på undersiden og lad det tørre.
Smelt ca 50-70 g chokolade i en chokoladesmelter eller vandbad
Smør alle ringene med chokolade på undersiden og lad det tørre.
Glasur:
Æggehvider og flormelis piskes hårdt sammen indtil glasuren er HELT hvid og næsten ikke flyder sammen (kom gerne ekstra flormelis i hvis den er for tynd).
Kom glasuren i et kornet (kræmmerhus lavet af bagepapir og tape - kan være jeg skal lave en guide på et tidspunkt, det er faktisk ikke så nemt). Lad være med at putte for meget i, brug hellere et kornet mere, så det ikke presses ud af den forkerte ende og smatter det hele ud.
Lad ringene tørre.
På denne måde kan du transportere ringene adskilt, hvis du ikke skal holde nytår hjemme, og vente med at samle den til den skal bruges. - smart!
Denne kransekage smager fantastisk skal jeg hilse at sige, tilpas sej, tilpas blød indeni og ikke spor tør. NAM!
Ps. jeg ved ikke hvorfor layoutet ter sig sådan, men jeg kan ikke fjerne de er lange mellemrum der kommer imellem afsnittene - ærgeligt!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar